4Tune goes Dutch – de nieuwste productie van 4Tune Entertainment

4TUNE GOES DUTCH | 4Tune Entertainment

Boeken van deze show: klik hier!

Het begin
In de donkere theaterzaal zien de toeschouwers feiten en wetenswaardigheden over Nederland voorbij flitsen. Dan kleurt het podium blauw en komen in het wit geklede mensen via de zijkant van de zaal op. Zij zoeken hun plaats voor het decor met een weidelandshap en wolkenpartijen. Dit allemaal onder de klanken van ‘Tulpen uit Amsterdam’. Langzaam sterft het pianogeluid weg en horen we de voice-over… ‘Welkom bij 4TUNE goes Dutch’.
Dit is zaterdag 30 september in het CKE: het begin van onze jubileumvoorstelling waar we met ons koor een jaar lang naar toe hadden gewerkt. Op dat moment komen alle eindjes bij elkaar.

De aanloop
Eén jaar eerder ontstonden de ideeën om ter gelegenheid van ons 5 jarig bestaan een eigen productie te maken…. Hoe kunnen we een mooi liedjesprogramma maken, waarin we kunnen laten horen hoe graag we met elkaar zingen en muziek maken? Want dat is wat ons bindt en waar we plezier aan beleven. En hoe kunnen we dit zo aankleden dat we er een mooi totaalplaatje van maken? Brainstormend ontstond het idee om een soort van ode aan Nederland te maken. En via een democratisch proces kozen we ‘4TUNE goes Dutch’ als naam. Alle koorleden waren op een of andere manier betrokken bij de decorbouw, de aankleding, de catering, de PR, de opbouw en het licht & geluid.

De voorstelling
Terug naar de voorstelling: ons publiek beleeft een gevarieerd programma met liedjes van Nederlandse bodem. Ze luisteren naar nummers rondom 6 typisch Nederlandse thema’s: Weer en water, Producten, Reizen, Nederlandse Popmuziek, TV en Alles is Liefde. Vierstemmige koorklanken, enkele solo’s en duetten, Nederlandstalig en Engels: dit alles wisselt elkaar af onder de muzikale begeleiding van ons combo onder leiding van Dan Loredan, die ook de mooie arrangementen maakte waardoor de nummers een extra ‘twist’ krijgen.
De tijd vliegt. De schilderijlijst op het podium wordt steeds meer gevuld met attributen die verwijzen naar de thema’s… Aan het einde sluiten we af met een Ode aan Nederland en het leven.

Met plezier
Wat we later terug mogen horen van de toeschouwers is dat zij hebben genoten én enthousiast werden van het plezier dat wij als koor uitstraalden. Mooi om te horen! Want ‘zingen met elkaar’ is wat ons verbindt. En als we er dan in slagen dit ook nog over te brengen aan ons publiek: dan kan het ff niet meer stuk!

Meer info
Wilt u meer foto’s van het optreden zien: klik hier!.
Wilt u meer informatie over het boeken van deze show op uw locatie: klik hier!

 

 

© 2016 - 4Tune Entertainment - Realisatie website Steenstra Media